Brainport Industries Koninklijke Metaalunie Mikrocentrum Nevat
  • Dutch Industrial Supply Pavilion op Hannover Messe 2019

    Van 1 t/m 5 april 2019 vindt de Hannover Messe plaats. Voor de zesde keer faciliteren de organisaties, Brainport Industries, Koninklijke Metaalunie, Mikrocentrum en Nevat een Holland Paviljoen om Hal 4 oranje te kleuren.

Hannover Messe
Dutch Industrial Supply Pavilion

1 t/m 5 april 2019  
Deutsche Messe, Hannover
U maakt in eerste instantie uw interesse in deelname bekend bij de organisatie van het Holland Paviljoen 2019 dat u interesse heeft in deelname. Na inventarisatie van uw wensen en een akkoord zullen we u vragen om u definitief in te schrijven bij de Hannover Messe zelf. Uw deelname is daarna definitief. Van de Hannover Messe ontvangt u uw inloggegevens voor het SHOP systeem. U krijgt van de organisatie een bevestiging van inschrijving.
Het SHOP Systeem, is dé digitale omgeving waar alle zaken rondom de Hannover Messe geregeld worden. Zodra u zich als exposant heeft ingeschreven bij de Hannover Messe zelf, ontvangt u de inloggegevens per aangetekende brief. Deze worden verstuurd naar de contactpersoon die zich heeft aangemeld. Het is heel belangrijk dat u uw profiel goed en zo volledig mogelijk invult. Via het Shop systeem plannen bezoekers hun rondgang over de beurs. Tevens kunt via het OBS systeem parkeerkaarten, gratis toegangskaarten, marketingservices, etc bestellen. Vanuit Hannover Consultancy en de organisatie zullen we Shop Webinairs organiseren om u uit te leggen welke informatie belangrijk is en waar u die dient in te vullen in het SHOP systeem. We informeren u hier over per e-mail.
U bent zelf verantwoordelijk voor het organiseren van hotel en vervoer van en naar de Hannover Messe. Doe dit tijdig om teleurstelling te voorkomen. Mochten er collectieve pakketten gereserveerd worden, dan informeren we u hier over per email. 
De organisatie van het Holland Paviljoen regelt de standbouw en beslist over het uiteindelijke concept. De organisatie draagt ook zorg voor de inrichting van de lounges en de collectieve ruimtes. Voor de inrichting van uw eigen stand met meubilair en extra wensen wordt u benaderd door de standbouwer. U regelt rechtstreeks met de standbouwer uw wensen t.a.v. uw eigen stand. Lees de informatie die u ontvangt van de standbouwer zorgvuldig door en houd u aan de door hen opgegeven deadlines om teleurstelling te voorkomen.
Er zijn verschillende opties met verschillende prijskaartjes om gebruik te maken van internet tijdens de beurs. Via het SHOP systeem kunt u een eigen router bestellen. Dit brengt flinke kosten met zich mee. Er worden ook dongels aangeboden door externe partijen, waarmee u tijdens de beurs internet heeft op één apparaat. Voor aanvang van de beurs informeren we u per email over de opties.
Op zondag is de officiële opening van de Hannover Messe 2019. Deze vindt elders plaats in Hannover. Indien u hieraan deel wilt nemen, dient u zich van tevoren aan te melden en uw toegangsbewijs te tonen bij aankomst. Verder worden er gedurende de week diverse activiteiten georganiseerd, zowel door de Hannover Messe als ook door de diverse Nederlandse organisaties. Wij zullen u op de hoogte houden van de Nederlandse activiteiten. De Hannover Messe zelf heeft een app die u kunt downloaden met plattegronden van de hallen, informatie over de deelnemers en de activiteiten.
U bent zelf verantwoordelijk voor de presentatie van uw bedrijf voorafgaand en tijdens de beurs. Wij raden u aan om het SHOP systeem tijdig en zo uitgebreid mogelijk te vullen, ervoor zorg te dragen dat uw website up-to-date is en dat uw presentatiemateriaal er correct en verzorgd uitziet. Uiteraard neemt u voldoende business cards mee. Nodig uw relaties uit om een bezoek te brengen aan uw stand (dat kan via het SHOP systeem of via een eigen mailing) en zet de banner van de Hannover Messe onder uw e-mailhandtekening. Doe dit alles ruim van tevoren, want onze ervaringen zijn dat met name Duitsers hun reis en route over de beurs tijdig plannen (via het SHOP systeem).
Ieder jaar stelt de Hannover Messe een land centraal. Dit jaar is Zweden partnerland. Dat betekent dat zij deze keer extra in de belangstelling staan bij diverse activiteiten.
Al een aantal jaren staat het Nederlandse toelevercollectief in hal 4. Er zijn uiteraard meerdere Nederlandse bedrijven, onderzoeksinstellingen enz. Zij kiezen zelf de hal waar hun voorkeur naar uitgaat.